Descobrint el tresor culinari de Catalunya amb en Pep Nogué i les DOP-IGP

Des de finals de l’any passat la Federació Catalana de DOP – IGP ha posat en marxa la campanya ‘En ruta!’ protagonitzada pel cuiner, gastrònom i comunicador Pep Nogué. Una gran iniciativa amb contingut audiovisual que promou i posa en relleu la riquesa i la diversitat dels productes alimentaris amb les distincions de Denominació d’Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de Catalunya.

Les DOP i les IGP són certificacions de qualitat europees que reconeixen productes tradicionals amb característiques úniques associades a una regió geogràfica concreta. A través de la campanya, es destaquen en origen els detalls específics sobre cada DOP i IGP catalana, incloent-hi informació sobre els processos de producció, les característiques distintives del producte i les seves aplicacions culinàries.

Pep Nogué, com a gastrònom i comunicador reconegut, té la capacitat de fer arribar a un públic ampli la importància i el valor d’aquests productes de qualitat. Les seves exploracions i descobriments culinaris proporcionen una visió fascinant sobre com les DOP i les IGP contribueixen a preservar les tradicions locals i a garantir la qualitat dels productes alimentaris catalans.

Una part clau d’aquesta campanya és compartir les millors receptes que destaquen l’ús dels productes amb DOP i IGP catalanes. Això no només potenciarà l’apreciació dels productes locals, sinó que també inspirarà a les persones a utilitzar-los a la seva cuina quotidiana. A través d’aquesta iniciativa, es promou la sostenibilitat, la preservació de la cultura culinària local i el suport als productors artesanals de Catalunya.

En resum, la campanya ‘En ruta!’ és una oportunitat emocionant per aprofundir en el món de les DOP i les IGP catalanes, connectant amb les seves arrels gastronòmiques i fomentant una apreciació renovada per aquests productes únics i de qualitat.

Vídeos publicats ‘En ruta!’

Properament:

  • DOP Arròs del Delta de l’Ebre
  • DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya
  • DOP Pera de Lleida
  • DOP Oli del Baix Ebre – Montsià
  • DOP Oli de l’Empordà
  • IGP Vedella dels Pirineus Catalans
  • IGP Poma de Girona

Per estar al día de tota la campanya ‘En ruta!’ i de totes les accions de la Federació Catalana DOP-IGP subscriviu-vos al canal de YouTube de la Federació Catalana DOP-IGP.

Subscriu-te al butlletí!