Els productes catalans amb DOP-IGP alcen el vol

La Federació Catalana DOP-IGP ha posat en marxa la campanya ‘Enlairem les DOPs IGPs’ i ho ha fet amb un acte de presentació a l’Aeròdrom d’Ódena, a Igualada. Per dur a terme la campanya, s’ha confeccionat un globus aerostàtic personalitzat per promoure els productes catalans amb aquests segells de qualitat per tot el país.

Serà a partir del mes de setembre que aquest globus, en l’embolcall del qual es pot llegir l’eslògan ‘Som origen, som qualitat – Tria aliments DOP-IGP’, s’enlairarà des de diferents punts de Catalunya per sobrevolar els territoris on es produeixen productes amb el distintiu de qualitat DOP-IGP. En aquests vols podran participar periodistes, influencers i usuaris que segueixin els perfils de xarxes de l’entitat. D’aquesta manera, la Federació vol reforçar la marca i oferir noves experiències entorn als productes catalans.

Durant l’acte de presentació es va organitzar un vol captiu i un esmorzar amb productes catalans DOP-IGP elaborat pel xef David Andrés, del restaurante Somiatruites d’Igualada.

La campanya es va presentar en la avantsala del European Ballon Festival que es celebrarà a Igualada del 6 al 10 de julio, amb presència destacada del globus de la Federació Catalana DOP-IGP.

Les DOP-IGP són productes alimentaris autòctons, excepcionals, únics i oficialment reconeguts per la UE per la seva alta qualitat. Productes típics, arrelats a un territori que els proporciona un caràcter específic, unes característiques organolèptiques excepcionals, un sabor inimitable i una personalitat pròpia. Són el resultat de l’estreta relació entre el producte, l’entorn geogràfic, el saber fer i el talent humà. Són garantia de qualitat.

DOP

Arròs del Delta de l’Ebre
Mongeta del Ganxet
Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya
Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya
Avellana de Reus
Pera de Lleida
DOP Les Garrigues
DOP Siurana
DOP Oli Terra Alta
DOP Oli del Baix Ebre – Montsià
DOP Oli de l’Empordà
DOP Fesols de Santa Pau

IGP

Patates de Prades
Gall del Penedès
Llonganissa de Vic
Pa de Pagès Català
Vedella dels Pirineus Catalans
Calçot de Valls
Poma de Girona
Clementines de les Terres de l’Ebre
Pollastre i Capó del Prat
Torró d’Agramunt

Més informació a alimentsdorigen.cat.

Subscriu-te al butlletí!