Fira de St. Sebastià

Del 12 al 23 de gener arriba una nova edició de la Fira de Sant Sebastià de Matadepera (Vallès Occidental) que ens remunta als orígens del municipi. El programa d’actes està organitzat per la Germandat de Matadepera, fundada el 1900 al poble de Sant Joan de Matadepera, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Matadepera.

La Festa de Sant Sebastià (20 de gener) respon a un antic vot de poble que es va fer al sant amb motiu d’una epidèmia de pesta que va afectar aquesta regió al s. XVII. Arran d’aquest vot, juntament amb que l’epidèmia es va aturar a Terrassa i no va arribar a Matadepera, cada any se celebra en honor del Sant unes Festes en agraïment a la intercessió i ajuda al poble.

Font: santjoandematadepera.org

Al llarg de les diferents jornades i gràcies a l’esforç col·lectiu de tot un poble, s’assenten les arrels de la tradició i el llegat històric que s’ha transmès de generació rere generació. En aquesta edició es torna a recuperar l´esperit d´aquestes festes, seguint la normativa sanitària actual i amb diferents activitats festives i culturals per a tota la família.

El Sant i el pi, protagonistes de les festes

L’inici de les festes es remunta al dia de Sant Esteve (26 de desembre) quan s’organitza una trobada esmorzar per escollir el pi protagonista de les festes de Sant Sebastià. Posteriorment, el dijous 12 de gener es farà l’ofrena del pi a l’Església Parroquial de Sant Joan. A partir del divendres 13 de gener, començaran 10 dies de festes en què s’organitzen activitats per a tots els públics, destacant la baixada, pelada, plantada i grimpada del pi.

El dissabte 14 de gener (de 9.30 a 15h.) tindrà lloc la fira de productes tradicionals, alimentació i artesania pels carrers del centre de Matadepera. Durant la mateixa jornada, a la pl. Cal Baldiró, es podrà gaudir de la competició d’arrossos i de la posterior degustació.

Descarregar el programa

Més informació a germandatmatadepera.cat.

Data

13 - 23 gen. 2023
Expired!

Hora

Día

Localització

Matadepera

Organitzador

Germandat de Sant Sebastià

Colaboración

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Subscriu-te al butlletí!