La Fonda Farré

L’any 1957, Josep Mora Farràs, de casa Farré de Baro i Maria Julià Rey de casa Sastre d’Arcalís es van unir en matrimoni i van iniciar un nou camí en les seves vides. Al terreny professional, es van embarcar en l’obertura d’una fonda a la seva vivenda habitual ubicada a la plaça del poble de Baro (Pallars Sobirà, Lleida), a uns 8km. de la localitat de Sort. Amb el pas del temps, i amb l’ajuda dels seus tres fills, es va convertir en un lloc de referència gastronòmica per a les veïnes i veïns i també d’hostalatge per a les persones foranes que volien gaudir d’unes vacances.

Anys més tard, el 1972, la família va obrir una nova fonda a tocar de la carretera de Sort que va ser renovada posteriorment durant el 2007. I el juny del 2021, es va dur a terme la renovació del restaurant de la fonda. Aquest darrer, un projecte que el seu actual propietari i cuiner, Jaume Mora, el fill menor dels fundadors, va gestar durant 2 anys.

La Fonda Farré, que aquest 2022 celebrarà el 50è aniversari, es troba dividida en diferents estances. A la planta baixa hi ha la recepció, el servei de bar i el restaurant, aquest últim amb capacitat de 40 comensals. A la zona exterior, es pot gaudir de la terrassa amb capacitat per a unes 20 persones. A les dues plantes superiors queden distribuïdes les 18 habitacions totalment renovades amb un disseny modern i confortable. Cal destacar que tot l’establiment és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Si parlem de gastronomia el vostre restaurant forma part del col·lectiu Cuineres i cociners Km0SlowFood Països Catalans i de la Xicoia, l’Associació Gastronòmica formada per restauradors que volen posar en valor la cuina del Pallars Sobirà. Així, doncs, la seva carta es basa en la cuina típica pallaresa, fusionant tradició i avantguarda, amb un menú diari i una extensa carta elaborada amb productes de la comarca del Pallars Sobirà. Els esmorzars inclouen diferents propostes dolces i salades, com les melmelades i pastisseria artesana, i les generoses taules d’embotits i formatges. I a la nit, l’oferta es completa amb una gran selecció de tapes i platerets.

Sense cap dubte, si busqueu per la zona un bon descans, una bona hospitalitat, i una bona gastronomia a Fonda Farré ho tindreu tot molt ben cobert.

Fonda Farré
Carretera de Sort, s/n
25593 Baro (Pallars Sobirà, Lleida)
Tel. 973 66 20 35
fondafarre.com
Horari restaurant: migdia de dimarts a diumenge, i sopars de diumenge a dijous. Dilluns tancat.

Subscriu-te al butlletí!