Mercat Municipal de Sant Pere de Terrassa

Mercado del Triunfo

Permeteu-me que comenci aquest apartat amb un mercat molt pròxim per mi, el Mercat de Sant Pere o del Triomf, situat a la plaça del Triomf del barri de Sant Pere, a la bora de la Plaça del Nord. A més, vull trencar una llança a favor d’aquests primers centres comercials creats a Catalunya, amb la finalitat de donar servei als nuclis de població que a poc a poc anaven creixent, i que fins a la creació, al Prat de Llobregat, del primer hipermercat d’Espanya, l’any 1973, complien amb escreix la seva comesa. Després i amb els anys, alguns, ja de tornada (sempre segons les estadístiques), recuperen el costum d’efectuar les compres en el comerç de proximitat. En tot cas, en els mercats municipals, podreu trobar innombrables productes de proximitat (Km 0) i de qualitat contrastada que assorteixen les seves parades.

Situat en:  Terrassa (Vallès Occidental – Barcelona)

Popularment anomenat “Plaça de dalt”( mercat de dalt), ja que el Mercat de la Independència que es denomina “Plaça de baix” (mercat de baix) es troba per sota d’aquest en el centre antic de la ciutat. Inaugurat el 8 de desembre de 1928, és un exponent de l’arquitectura novecentista (moviment estètic de principis del segle XX). De nau rectangular amb entrada per tots dos extrems, està dividit en dues zones separades pel bar, en un costat parades de peix i marisc, i una xarcuteria; a l’altre de carns, pollastre, pesca salada, xarcuteria, llegums cuits, i fruites i verdures. L’estructura és de ferro amb maçoneria a la vista i arrebossada. En l’exterior remodelat, eliminades unes marquesines on els pagesos venien les seves mercaderies, es conserva avui un dels antics llocs en unes casetes de fusta que enlletgeixen el conjunt.  A més hi ha una xurreria en un modol transportable. L’Ajuntament va aprovar una nova coberta perimetral d’acer galvanitzat a fi de disposar d’espai per a noves activitats que dinamitzin el mercat. Va ser condició imposada per Patrimoni que trenqués amb l’actual estètica de l’edifici.

La majoria dels asentadores són descendents d’aquells que el varen ocupar anteriorment. És una gran família que de dimarts a dissabte ofereixen una àmplia gamma de productes.  A destacar les verdures i fruites de proximitat, per consegüent de temporada, conreades en pobles de la rodalia per aquells que les comercialitzen.

Hi ha 3 llocs de peix, 1 de pesca salada, 1 de carn, 1 de carn i aus, 1 de carn de porc i xarcuteria, 1 de pollastre, 4 de charcuteria), 4 de fruites i verdures (un exterior), 2 de llegums, verdures i pasta cuites (una amb productes del porc, formatges, fruita seca i altres), 1 de fruita seca, 2 tendes gurmet, el bar, la xurreria i un lloc de flor tallada i planta ornamental a la porta principal que dona al carrer Ample.

Per a reduir el diòxid de carboni (CO₂) alliberat, a principis de 2020 s’ha millorat la il·luminació general com llums led de baix consum (més eficients i menys contaminants). I s’han canviat d’ubicació dues parades, en espais més grans, per a poder donar millor servei als clients.

Últims llocs incorporats:

Capritx ibèric, tenda gurmet amb productes selectes: pernil al tall, embotits, formatges, vins i caves, … el Miquel us atendrà amb la seva proverbial amabilitat. Més informació, aquí.

Bacallà i olives. Atén Angus ara en qualitat de concessionària ja que amb anterioritat va ser dependenta en la desapareguda parada de bullis medicinals. Aquí trobareu: Bacallà en salaó, olives amanides, sardines en escabetx, salmó fumat, bunyols de bacallà, …

La Xurre del Mercat. Xurreria situada en el lateral nord exterior del mercat. Atenen Gloria i Miquel que amb simpatia i bon humor preparen excel·lents xurros i porres (suaus, esponjosos,  cruixents i sense excés d’oli), acompanyats d’una excel·lent xocolata a la tassa. Podeu asseure-us en la seva petita barra o bé ocupar les taules de la terrassa. Qualitat preu garantida. La vostra mascota sempre té preparat un bol amb aigua per a sadollar la seva set.

Bar del Mercat. Canvi d’arrendador del bar. La Mariana amb l’ajuda del seu marit Leo, us atendrà en aquesta nova etapa. Com sempre, podreu desdejunar, prendre un platet o fer el vermut. Posibilitat de dinar els dijous i divendres, previa reserva. Els dissabtes, varitat de tapes i platets. Disposa de taules.

Horaris de venda:
Dimarts i Dimecres: de 7’30 a 14
Dijous: de 7’30 a 14 i de 17’30 a 20’30. Agost nomes matins.
Divendres: de 8 a 20
Dissabte: de 7’30 a 14

Servei de lliuraments a domicili

Subscriu-te al butlletí!