Una història gastronòmica de Terrassa. De la cuixa d’hipopòtam a la terregada

Com ja sabeu sóc terrassenc i tinc especial interès en redescobrir tot el que envolta la història de la meva ciutat. I avui us vull donar a conèixer una de les rutes gastronòmiques que es realitzen actualment a la ciutat de Terrassa.

Aquesta setmana fent un recorregut per diferents perfils d’Instagram vaig topar amb una activitat que em va cridar molt l’atenció. La rutatast ‘Una història gastronòmica de Terrassa. De la cuixa d’hipopòtam a la terregada’. Una activitat organitzada per 3turons, Tecavins, Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Terrassa Gastronòmica amb la col·laboració del Museu de Terrassa.

El punt de partida d’aquesta ruta és el Pla del Castell de Vallparadís, allà on ‘viuen’ els dos hipopòtams més coneguts de Terrassa, i des d’on s’inicia un viatge en el temps. La rutatast comença 1.000.000 d’anys enrere, més concretament al paleolític. A partir d’aquí, s’inicia un camí per la prehistòria i la història fins a arribar als nostres temps amb un suculent fil conductor, l’alimentació i la gastronomia. En aquesta ocasió, la ruta ha estat magníficament guiada per la Sílvia Comellas de TRES TURONS Història i Patrimoni.

Doncs bé, sentireu a parlar sobre l’evolució de l’alimentació de la població de la zona, les fondes de sisos i hostals, els ‘quioscs’ de begudes, els mercats, els forns i les fleques,… i com tots ells han format part de la identitat del territori.

Us sonen el crestó, els llobins o la poma sirga? Doncs participant en aquesta ruta és la millor ocasió per ampliar el vocabulari gastronòmic terrassenc.

No us vull explicar molt més perquè ho pogueu descobrir de primera mà. Això sí, la ruta acaba fent honors a les tavernes amb un bon vermut al Tecavins. En Cesc i la Laura us seguiran fent més de cinc cèntims per completar aquesta ruta gastronòmica, mentre tasteu, entre d’altres, la botifarra terregada.

Seguiu el perfil de 3turons perquè ben aviat informaran de noves rutes gastronòmiques, en especial durant la #firamodernistatrs.

Subscriu-te al butlletí!