AGEM presenta la campanya ‘Menja Tardor!’ amb el seu receptari de temporada

La tardor envaeix les nostres vides des del 23 de setembre fins al proper 21 de desembre, per la qual cosa ens queden moltes jornades per continuar gaudint de les fruites i verdures que ens ofereix aquesta estació.

Habitualment en aquestes dates l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i província (AGEM) presenta una nova guia de productes de temporada que inclou un original receptari. Una edició tardorenca que s’emmarca dins de la campanya ‘Menja Tardor!’. Sens dubte és molt important seguir el calendari de productes de temporada per comprar els fruits que ens ofereix la terra en el seu moment òptim de consum. En definitiva, potenciar una alimentació més sostenible.

Així doncs la figa, el mango, la xirimoia, la magrana, el raïm moscatell, el codony, la castanya, la mandarina, la poma i la pera de tardor, el caqui,… són les fruites i hortalisses protagonistes d’aquesta nova edició de la guia que es presenta a cadascuna de les temporades de l’any.

En aquesta ocasió la guia receptari ve acompañada de receptes originals de les blogueres i bloguers de cuina, Silvia Tarragona (ChupChupChup), Anna Continente i Jordi Canals (Retalls de Cuina), Montse Bertran (MontseFemCuinetes) i Xavier Soriano (FlavorCook).

Cake de Mango
Silvia Tarragona (ChupChupChup)

Coca salada de carbassa
Anna Continente i Jordi Canals (Retalls de Cuina)

Estofat de verdures de tardor, castanyes i bolets de temporada
Montse Bertran (MontseFemCuinetes)

Moniato i remolatxa escalivats amb salsa de iogurt i cogombre
Xavier Soriano (FlavorCook)

La presentació d’aquesta nova publicació va tenir lloc al Mercado de la Boquería de Barcelona on es va dur a terme una degustació de fruits de temporada, tallers de cuina infantils i la presentació de receptes de temporada.

Fotografia: Toni Bofill

AGEM agrupa totes les empreses majoristes hortofructícoles que operen al Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna. Entre les prioritats actuals destaquen la potenciació del producte de proximitat i la seva normalització, i prosseguir amb la promoció dels bons hàbits alimentaris entre els més petits a través de l’activitat educativa ‘5 al dia’, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí!