Les meves propostes de lectura culinària per Sant Jordi 2023

S’acosta una nova edició de la festivitat de Sant Jordi o altrament dit el dia de la rosa i del llibre. Si us trobeu cercant llibres de receptes de pastisseria per a dies especials o bé llibres que us apropin a la història de la cultura culinària, aquí teniu les meves recomanacions.

DOLÇ i SALAT
per Victòria Gudiol @pipa_and_roma
Editorial Viena Edicions

La Victòria és una amant de la pastisseria, de fet ha passat per molts obradors ben coneguts, la Pastisseria Escribà, la Pastisseria Mauri, el Forn Batalla,… A més a més, gràcies a la seva segona vocació, ha completat el llibre amb les seves il·lustracions i fotografies.

Aquest segon encàrrec de l’editorial s’uneix al primer llibre ‘Pastisseria tradicional’, amb receptes tant dolces com salades, publicat el 2021.

LA CUINA DELS ALTRES CATALANS
per Xesco Bueno @gastromimix
amb fotografies d’Ana Casanova
Editorial Larousse

La idea d’aquest llibre va sorgir en una de les presentacions del seu anterior llibre ‘La Cuina Catalana Oblidada’, amb la premisa de donar veu a la cuina popular arribada de les corrents migratòries d’altres zones de la península. Sense oblidar el seu origen, una cuina que ha quedat arrelada d’una manera o altra en els nostres fogons.

En Xesco Bueno, és un reconegut cuiner i xef del restaurant Ca l’Esteve de Castellbisbal, i gran entusiasta de la bibliografia culinària ancestral.

A més a més imparteix cursos i tallers en diferents escoles de cuina, i en el seu propi aulari.cat recentment inaugurat.

COL·LECCIÓ PRODUCTES DE MERCAT
Editorial Sd·edicions

Productes de Mercat és una col·lecció de llibres monogràfics sobre ingredients de tota la vida o de nova incorporació, però habituals avui a la nostra cuina. El producte que titula el llibre és el protagonista de les deu receptes tradicionals o creatives que proposen diferents cuiners i cuineres i amants de la cultura culinària.

72. ‘Les llenties’, per Montse Bertran @femcuinetes
73. ‘La pasta de full’, per Ferran Caldés @fcaldes
74. ‘Les verdures i hortalisses’, per Isabel Moll i Veva Barba
75. ‘Els pèsols’, per Oscar Gómez @decuina
76. ‘Les anques de granota’, per Xesco Bueno @gastromimix

Foto de Aleix Cabrera en Unsplash

Subscriu-te al butlletí!